blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG revan
ČLÁNKY
GALÉRIE
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
Revan



IT Crowd
pridal Revan 14.2. 2007 o 21:44

Majú mastné vlasy, okuliare ako popolníky a nahú babu videli asi iba na stiahnutom porne z internetu. Taká je častá /a veľmi nepresná/ predstava tzv. normálnych ľudí o pracovníkoch z IT. Každý, kto pozná takýchto ľudí lepšie vie, že sú to fajn ľudia zo zaujímavým zmyslom pre humor, ktorý nie každý pochopí. A o nich a trocha aj o ich humore je tento seriál.

Roy a Moss sú pracovníkmi IT oddelenia v jednej obrovskej firme. Nebaví ich už pomáhať technicky tupím kolegom, nebaví ich už riešiť stále tie isté problémy. Nebaví ich, že nikto neuznáva ich prácu. Ich kancelária sa nachádza v suteréne budovy spoločnosti, pričom jej umiestnenie bohužiaľ odráža aj ich spoločenský status.

Jen je mladá baba s veľkými ambíciami, ktorá práve začína svoj prvý deň pohovorom so šéfom spoločnosti na najvyššom poschodí. Všetko sa jej zdá fajn, až do momentu, keď sa dozvie, že bude šéfovať oddeleniu IT. A tak jej ambície a sny klesajú rovnako ako výťah z absolútneho neba do toho najhoršieho pekla.

Okrem týchto troch postáv, okolo ktorých sa viac-menej celý sitcom točí, nachádzame v seriály ešte dve významnejšie postavy, prvou je Richmond, jemný milovník Cradle of Filth a oddaný sledovač blikajúcich svetiel a druhým je Denholm, šéf, ktorý nadovšetko miluje slovíčko tím.

Ako už bolo povedané, celý humor seriálu stojí na vzájomnej interakcii hlavnej trojky. Roy a Moss sú už od začiatku zobrazení ako spoločenský looseri, ktorí sú vo svete viac menej stratení, ktorí bývajú často bití a ktorí si šľapky musia najímať aj na návštevu kolotočov. Naproti tomu Jen je ich presný opak, v počítačoch sa vôbec nevyzná, vie používať akurát mail, zato je rada v spoločnosti a nemieni sa len tak zmieriť s tým, že ju poslali do živého spoločenského bahna. A tak je divák počas sledovania seriálu svedkom neustálych, viac či menej vtipných dialógov medzi týmito dvoma svetmi. Humor je silne satirický, absurdný a niekedy aj vulgárny. Autori seriálu sa /tak trocha láskavo/ vysmievajú z inakosti IT expertov, pričom hlavne s postavou Mossa sa neuveriteľne pohrali a vytvorili postavičku, ktorá diváka rozosmeje už iba svojím výzorom a intonáciou hlasu.

Seriál má však aj voje nedostatky, niekedy sa humor trocha opakuje a nezaškodilo by pridať aj viac toho odborného IT humoru. Taktiež niektoré vtípky zas pôsobia trocha trápne.

IT crowd bol v UK vo veľkej miere prelomový, všetky časti sa dali vzhliadnuť na webe sedem dní pred ich vysielaním. Seriál má zatiaľ odpremierovanú prvú sériu /šesť častí/, ku ktorej pribudne na jeseň 2007 séria druhá.

It crowd je kus poctivého moderného anglického sitcomu, ktorý sa značne odlišuje od jeho zámorských kolegov. Napriek niektorým chybičkám stojí za pozretie, veď prvá séria sa dá vzhliadnuť za také dve hodinky. A môžem zaručiť, že tie dve hodinky budú plné skvelej zábavy.



Prístupov 5423
Kvalita článku
(55%) hlasov 4

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Moje obľúbené maľby
[ 10.4.2008] (príspevkov 1)
Elizabeth
[ 13.6.2007] (príspevkov 1)
IT Crowd
[ 14.2.2007] (príspevkov 2)